atelierportretten, Cacaofabriek Helmond

atelierportretten, Cacaofabriek Helmond

charcoal drawing by Willem Muijs with my addition of sculls and minks
-
-
2016

Expositie Atelierportretten NL
Deelnemers: Benno Neeleman, René Korten, Hans van den Boogaard, Eugène Terwindt, Arno Arts, Ageeth Boermans, Rob Voerman, René Ziedses des Plantes, Willem Muijs, André Pielage, Andreas Hetfeld, Diederik Grootjans, Paul de Kort, Samuel Drukker, Wim Zurné,  Hanneke Klinkum, Henk Hage, Lique Schoot, Niko de Wit.

Het atelier als mentaal landschap:
Van 22 mei tot en met 3 juli vindt in de Cacaofabriek de tentoonstelling Atelierportretten NL plaats. Deze tentoonstelling is georganiseerd door kunstenaar Willem Muijs, die zelf deelneemt aan de expositie met grote houtskooltekeningen.
De tekeningen hebben ‘het atelier’ als onderwerp. Willem Muijs bezocht een twintigtal kunstenaars in hun atelier en maakte naar aanleiding van deze bezoeken tekeningen. Elke kunstenaar schept in zijn atelier een heel eigen sfeer en werkplek, passend bij het werk dat er wordt gemaakt. Dat laat Willen Muijs in zijn tekeningen zien. De eigenheid van elk atelier probeert Willem Muijs in zijn tekeningen te vangen.
Voor de tentoonstelling Atelierportretten NL vroeg hij aan de kunstenaars of ze een bijdrage wilden leveren voor een expositie met de ateliertekeningen. De 19 kunstenaars die hierin toestemden reageren met een werk, een tekst of een foto op de uitnodiging van Willem Muijs. Deze werken worden in samenhang met de ateliertekeningen geëxposeerd. 

Atelierportretten NL biedt een inkijk in dat mentale landschap middels de serie ‘ateliertekeningen’ en de reactie daarop van de betreffende kunstenaars.

Idee en organisatie: Willem Muijs/ Fotografie: Benno Neeleman

Atelierportretten NL, exhibition in the Cacaofabriek in Helmond.
Portraits of the studios of 19 artists, by Willem Muijs in big charcoal-drawings.
It gives a view on the mental landscape of every artist-studio by means of these huges drawings, and Willem invited the several artists to react on that drawing and his (Willems) interpretation.